Nieuw - wijn uit Corsica!

Er is in Nederland niet veel wijn uit Corsica te krijgen - en dat is zonde, want dit prachtige eiland brengt enkele van de beste wijnen van Frankrijk voort. Mede door de geïsoleerde ligging kent Corsica een geheel eigen traditie in de wijn, waar Italiaanse en Provençaalse invloeden zeker merkbaar zijn.

Er wordt al ruim 2000 jaar (sinds de komst van de oude Grieken) wijn gemaakt op Corsica. Van oudsher heeft het eiland niet een heel goede reputatie - vooral bulkwijn werd er gemaakt, maar sinds het instellen van de eerste AOC Patrimonio (in 1968, inmiddels zijn er negen) is de weg naar kwaliteit ingezet.

corsicamap

Het eiland, wat zeer bergachtig is met pieken tot zo’n 2700m, kent unieke terroireigenschappen. Zo is het aantal zonuren buitengewoon groot (bijna 3000 per jaar gemiddeld) , daarnaast waait het er haast constant. De wijngaarden liggen vrijwel allemaal in de directe nabijheid van de zee. Er komen een aantal bodemsoorten voor: het grootste deel beslaat graniet, rotsachtige bodems die vaak veel silicium en kalk bevatten. Deze bodems zijn vooral aan de westkant te vinden. Daarnaast is er schist (in het oosten), leisteen (zuid en nordwest) en klei (divers).

Corsica kent een grote diversiteit aan eigen druivenrassen, waarvan witte, rood, rosé en zoete wijnen worden gemaakt. De bekendste witte rassen zijn vermentinu, muscat en bianco gentile, de meest voorkomende rode zijn nielluciu (verwant aan sangiovese) en sciaccarellu (ook veel rosé).

De Geluksdruif heeft nu een aantal wijnen uit Corsica op voorraad.

31 July 2015

Archief

Hemelse wijn uit Zwitserland Het oudste biodynamische wijndomein van Zwitserland maakt op hoogte spectaculaire wijnen

Biodynamisch avontuur bij de monding van de Rhône Terre des Chardons maakt subtiele, haast fragile wijnen in de Costieres de Nimes

Ontdenk Vinyater - een zeldzame witte druif uit Noord-Oost Spanje. Dasca Vives maakt heerlijk frisse, eigenwijze wijnen met een uniek karakter. Biologisch-dynamisch en zeer verteerbaar

Nieuw! Prachtige, betaalbare terroirwijnen tussen Rhône en Bourgogne van de familie Decrenisse Rondom de stand Lyon ligt een vrij onbekend wijngebied, de Coteaux du Lyonnais.

Nieuw! Wijn uit de Cote Roannaise Karaktervol en opvallend wit en rood, biologisch, smaakvol en goed geprijsd.

Wijnen van Jean Macle nu verkrijgbaar bij De Geluksdruif Na Stéphane Tissot en Jacques Puffeney is worden de wijnen van het derde driesterren-domein (Revue de Vin de France) Jean Macle nu ook door de Geluksdruif geimporteerd.

Eindelijk! Champagne van De Geluksdruif! Nog net op tijd voor de feestdagen presenteert De Geluksdruif eindelijk een eigen import Champagne die -zoals gebruikelijk bij Geluksdruif-wijnen- even eigenwijs als lekker is!

Nieuw - wijn uit Corsica! Ontdek de spannende wijnen van dit prachtige eiland

Nieuw in het assortiment: Loire! Twee zeer fijne wijnmakers uit de Loire toegevoegd aan ons assortiment

Nieuwe wijnen uit de Savoie Ontdek de spannende witte wijnen (en frisse rode) wijnen uit de Savoie