Nieuw - wijn uit Corsica!
Er is in Nederland niet veel wijn uit Corsica te krijgen - en dat is zonde, want dit prachtige eiland brengt enkele van de beste wijnen van Frankrijk voort. Mede door de geïsoleerde ligging kent Corsica een geheel eigen traditie in de wijn, waar Italiaanse en Provençaalse invloeden zeker merkbaar zijn.
Er wordt al ruim 2000 jaar (sinds de komst van de oude Grieken) wijn gemaakt op Corsica. Van oudsher heeft het eiland niet een heel goede reputatie - vooral bulkwijn werd er gemaakt, maar sinds het instellen van de eerste AOC Patrimonio (in 1968, inmiddels zijn er negen) is de weg naar kwaliteit ingezet.

Het eiland, wat zeer bergachtig is met pieken tot zo’n 2700m, kent unieke terroireigenschappen. Zo is het aantal zonuren buitengewoon groot (bijna 3000 per jaar gemiddeld) , daarnaast waait het er haast constant. De wijngaarden liggen vrijwel allemaal in de directe nabijheid van de zee. Er komen een aantal bodemsoorten voor: het grootste deel beslaat graniet, rotsachtige bodems die vaak veel silicium en kalk bevatten. Deze bodems zijn vooral aan de westkant te vinden. Daarnaast is er schist (in het oosten), leisteen (zuid en nordwest) en klei (divers).
Corsica kent een grote diversiteit aan eigen druivenrassen, waarvan witte, rood, rosé en zoete wijnen worden gemaakt. De bekendste witte rassen zijn vermentinu, muscat en bianco gentile, de meest voorkomende rode zijn nielluciu (verwant aan sangiovese) en sciaccarellu (ook veel rosé).
De Geluksdruif heeft nu een aantal wijnen uit Corsica op voorraad.