Een keer iets anders dan MacVin?

Naast Macvin zijn er ook andere mooie kaas en dessert begeleiders. Hier een sneak peek van wat wij fantastisch vinden:

● Madeira: afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Gemaakt van vroeg geplukte druiven die worden verwarmd en geoxideerd. Wij werken met H.M. Borges: één van oudste en één van de laatste, onafhankelijke huizen van het eiland. In stijl variërend van dry tot zoet en in twee verschillende vatrijping: 5 en 10 jaar. Probeer ook eens met Asperges ;)

● Carcavelos: ook uit Portugal, ten westen van Lissabon. Carcavelos is de kleinste appellatie van Portugal en ‘Villa Oeiras’ is de enige overgebleven producent. Maar wat is het? Een versterkte wijn gemaakt van witte en rode druivensoorten. De gisting wordt gestopt door het toevoegen van alcohol of de wijn wordt droog vergist en versterkt met aguardiente. Daarna minimaal 3 jaar vatrijping (wij hebben 7 en 15 jaar gerijpte varianten). Carcavelos is een van de meest zeldzame wijnen van Portugal.

● Ratafia: In champagne hebben ze een eigen 'Mistelle' (een aperitief gemaakt door onvergist druivensap te blenden met een lokaal destillaat, in dit geval Marc de Champagne). Vergelijkbaar met Macvin du Jura. Wij hebben de ratafia van Eric Isselée: gemaakt van Chardonnay in een frisse, spannende stijl. Lokaal drinken ze dit vooral koud als aperitief, maar het doet wonderen bij kaas en volzoete desserts.

● Rappo: Op het Franse eiland Corsica kunnen ze er ook wat van. Rappo is een zoete, versterkte rode wijn die semi-oxidatief en met een quasi-solera (blend van meerdere jaargangen) systeem wordt gemaakt, van de lokale, aromatische Aleatico-druif. Rappo is zeer zeldzaam: er is nog maar enkele producent die het maakt. Mooi alternatief voor Port. Licht gekoeld als aperitief, bij kaas of (chocolade) desserts.

Versterkt

30 maart 2023

Archief

Van appelboer tot wijnmaker Ontdek de biologische wijnen van Domaine Des Gaudrières

Spaanse heerlijkheid Gastronomische wijnen meet een zeer schappelijk prijskaartje

Nieuwe jaargangen uit de Savoie! De thuisbasis van Jacquère.

Een keer iets anders dan MacVin? Naast Macvin zijn er ook andere mooie kaas en dessert begeleiders.

Macvin, macvin & macvin Als begeleider voor kaas, desserts of op zichzelf als ijskoud aperitief.

Gerijpte bourgognes, wie wordt daar nou niet blij van? Wij hebben wat bijzonders uit de Franse kelders kunnen bemachtigen

Nieuwe jaargangen van Supply-Royer binnen! Eric Supply was tien jaar lang de wijnmaker van het geroemde Domaine Roulot in Meursault.

Event - Wij staan 13 maart 2023 op Vini Bio, kom jij ook? Proef de wijnen van Grange Saint-Sauveur en Clos Canarelli samen met wijnmaker Antoine Pouponneau

Nieuwe jaargangen van de familie Arena uit Corsica Vader & zoon Arena hebben weer een aantal mooie biodynamische wijnen opgestuurd vanuit Patrimonio, Noord-Corsica.

Prachtig gerijpte wijnen rechtstreeks uit de kelders van de wijnmaker In het hart van Bairrada in Portugal heeft Caves São João stiekem een uitgebreide collectie wijnen achter gehouden

Nieuw - grootse finessewijnen uit de Loire Meester wijnmaker Antoine Pouponneau slaat zijn vleugels uit

Open Magazijndagen in December!

Nieuw - energieke natuurwijn uit Taragona van Succés Vinicola Fris, vrolijk en karaktervol rood en wit zoals je het niet vaak uit Spanje krijgt

Winterbox Speciaal voor het seizoen heeft de Geluksdruif een mooie box van 6 verschillende wijnen samengesteld, met een warm, vol karakter.

De Geluksdruif opent de deuren vlak voor de feestdagen! Kom langs - of, we brengen t nog langs!

Luxe Feestbox - Gemengde Topdoos Met Louter Grote Wijnen Bestel grootse wijnen voor de feestdagen, die het op elk moment goed doen

NIEUWE HERFST ACTIEBOX! 🍷 Bestel nu de vernieuwde Herfsteditie Actieboc van € 196,65 voor € 159,50 incl verzending 🎁

Klassiek of Modern? Allebei lekker. Kies nu de CLASSIC BOX of de OUT-OF-THE-BOX Kies bekend of onbekend - altijd lekker en zeer voordelig!

Bestel nu de vermaarde SPRINGBOX - grootse voorjaarswijnen! Een zeer smaakvolle verzameling van buitencategorie lentewijnen - van € 110,95 voor € 93 inclusief verzenden!

Hemelse wijn uit Zwitserland Het oudste biodynamische wijndomein van Zwitserland maakt op hoogte spectaculaire wijnen

Ontdenk Vinyater - een zeldzame witte druif uit Noord-Oost Spanje. Dasca Vives maakt heerlijk frisse, eigenwijze wijnen met een uniek karakter. Biologisch-dynamisch en zeer verteerbaar

Nieuw! Prachtige, betaalbare terroirwijnen tussen Rhône en Bourgogne van de familie Decrenisse Rondom de stand Lyon ligt een vrij onbekend wijngebied, de Coteaux du Lyonnais.

Nieuw! Wijn uit de Cote Roannaise Karaktervol en opvallend wit en rood, biologisch, smaakvol en goed geprijsd.

Wijnen van Jean Macle nu verkrijgbaar bij De Geluksdruif Na Stéphane Tissot en Jacques Puffeney is worden de wijnen van het derde driesterren-domein (Revue de Vin de France) Jean Macle nu ook door de Geluksdruif geimporteerd.

Eindelijk! Champagne van De Geluksdruif! Nog net op tijd voor de feestdagen presenteert De Geluksdruif eindelijk een eigen import Champagne die -zoals gebruikelijk bij Geluksdruif-wijnen- even eigenwijs als lekker is!

Nieuw - wijn uit Corsica! Ontdek de spannende wijnen van dit prachtige eiland

Nieuw in het assortiment: Loire! Twee zeer fijne wijnmakers uit de Loire toegevoegd aan ons assortiment

Nieuwe wijnen uit de Savoie Ontdek de spannende witte wijnen (en frisse rode) wijnen uit de Savoie