Nieuwe jaargangen uit de Savoie!

Nieuwe jaargangen uit de Savoie! De familie Masson maakt al meer dan 200 jaar wijn in Apremont. Momenteel staan Jean-Claude Masson en zijn zoon Nicolas aan het roer. Zij worden gezien als de beste wijnmakers van het dorp. Apremont is de thuisbasis van druif Jacquère, een druif die in de verkeerde handen nogal dun en scherp kan worden. Maar de familie Masson weet wel raad met dit druifje. Het eindresultaat is dan ook altijd een wijn die mooi in balans, ietwat romig maar zonder dat de fijne zuurgraad verloren gaat. En de oude stokken die de familie bezit dragen daar ook zeker aan bij. Alle wijnen gaan op RVS en zijn dus zonder houtrijping. Beschikbare cuvees:

● 2022 Apremont 'Vieilles Vignes Traditionelle': 100% Jacquère van meer dan 80 jaar oude stokken. Droog, rins en mooi sterfruit. Zeer verfrissend, elegant en toch een hele zachte afdronk.

● 2019 Apremont 'Lisa': 100% Jacquère genoemd naar de dochter van Jean-Claude. Door de aantal jaren flesrijping heeft deze wijn wat mooie ontwikkelde mineralige en ziltige tonen. Slank maar niet eenvoudig of licht.

● 2020 Apremont ‘La Centenaire’: 100% Jacquère van 100+ jaar oude stokken, en dat proef je: intens, lang met verfijnd wit en groen fruit. Super complex en zeer beperkt beschikbaar.

● 2021 Roussette de Savoie 'Cuvée Exceptionelle': 100% Altesse van een mini wijngaard (0.5 hectare, 70+ jaar oude stokken). Altesse heeft meer body en tropsich fruit in vergelijking tot Jacquère. Psst, er zijn nog een paar flesjes gerijpte 2019 (op=op).

Savoie

30 maart 2023

Archief

Van appelboer tot wijnmaker Ontdek de biologische wijnen van Domaine Des Gaudrières

Spaanse heerlijkheid Gastronomische wijnen meet een zeer schappelijk prijskaartje

Nieuwe jaargangen uit de Savoie! De thuisbasis van Jacquère.

Een keer iets anders dan MacVin? Naast Macvin zijn er ook andere mooie kaas en dessert begeleiders.

Macvin, macvin & macvin Als begeleider voor kaas, desserts of op zichzelf als ijskoud aperitief.

Gerijpte bourgognes, wie wordt daar nou niet blij van? Wij hebben wat bijzonders uit de Franse kelders kunnen bemachtigen

Nieuwe jaargangen van Supply-Royer binnen! Eric Supply was tien jaar lang de wijnmaker van het geroemde Domaine Roulot in Meursault.

Event - Wij staan 13 maart 2023 op Vini Bio, kom jij ook? Proef de wijnen van Grange Saint-Sauveur en Clos Canarelli samen met wijnmaker Antoine Pouponneau

Nieuwe jaargangen van de familie Arena uit Corsica Vader & zoon Arena hebben weer een aantal mooie biodynamische wijnen opgestuurd vanuit Patrimonio, Noord-Corsica.

Prachtig gerijpte wijnen rechtstreeks uit de kelders van de wijnmaker In het hart van Bairrada in Portugal heeft Caves São João stiekem een uitgebreide collectie wijnen achter gehouden

Nieuw - grootse finessewijnen uit de Loire Meester wijnmaker Antoine Pouponneau slaat zijn vleugels uit

Open Magazijndagen in December!

Nieuw - energieke natuurwijn uit Taragona van Succés Vinicola Fris, vrolijk en karaktervol rood en wit zoals je het niet vaak uit Spanje krijgt

Winterbox Speciaal voor het seizoen heeft de Geluksdruif een mooie box van 6 verschillende wijnen samengesteld, met een warm, vol karakter.

De Geluksdruif opent de deuren vlak voor de feestdagen! Kom langs - of, we brengen t nog langs!

Luxe Feestbox - Gemengde Topdoos Met Louter Grote Wijnen Bestel grootse wijnen voor de feestdagen, die het op elk moment goed doen

NIEUWE HERFST ACTIEBOX! 🍷 Bestel nu de vernieuwde Herfsteditie Actieboc van € 196,65 voor € 159,50 incl verzending 🎁

Klassiek of Modern? Allebei lekker. Kies nu de CLASSIC BOX of de OUT-OF-THE-BOX Kies bekend of onbekend - altijd lekker en zeer voordelig!

Bestel nu de vermaarde SPRINGBOX - grootse voorjaarswijnen! Een zeer smaakvolle verzameling van buitencategorie lentewijnen - van € 110,95 voor € 93 inclusief verzenden!

Hemelse wijn uit Zwitserland Het oudste biodynamische wijndomein van Zwitserland maakt op hoogte spectaculaire wijnen

Ontdenk Vinyater - een zeldzame witte druif uit Noord-Oost Spanje. Dasca Vives maakt heerlijk frisse, eigenwijze wijnen met een uniek karakter. Biologisch-dynamisch en zeer verteerbaar

Nieuw! Prachtige, betaalbare terroirwijnen tussen Rhône en Bourgogne van de familie Decrenisse Rondom de stand Lyon ligt een vrij onbekend wijngebied, de Coteaux du Lyonnais.

Nieuw! Wijn uit de Cote Roannaise Karaktervol en opvallend wit en rood, biologisch, smaakvol en goed geprijsd.

Wijnen van Jean Macle nu verkrijgbaar bij De Geluksdruif Na Stéphane Tissot en Jacques Puffeney is worden de wijnen van het derde driesterren-domein (Revue de Vin de France) Jean Macle nu ook door de Geluksdruif geimporteerd.

Eindelijk! Champagne van De Geluksdruif! Nog net op tijd voor de feestdagen presenteert De Geluksdruif eindelijk een eigen import Champagne die -zoals gebruikelijk bij Geluksdruif-wijnen- even eigenwijs als lekker is!

Nieuw - wijn uit Corsica! Ontdek de spannende wijnen van dit prachtige eiland

Nieuw in het assortiment: Loire! Twee zeer fijne wijnmakers uit de Loire toegevoegd aan ons assortiment

Nieuwe wijnen uit de Savoie Ontdek de spannende witte wijnen (en frisse rode) wijnen uit de Savoie