Saint Jean Rouge

Een 100% Grenache in een zeer elegante stijl, vol frisheid - dat is bij Grenache nogal eens anders! Gevinifieerd met hele trossen en gerijpt voor 18 maanden in betonnen vaten. De naam 'Saint Jean' verwijst naar een kapel die op dit perceel staat met de naam St Jean, gebouwd rond 1762. Al in de Romeinse tijd werden hier druiven verbouwd en wijn gemaakt.

Saint Jean Rouge
Producent Myrko Tépus
Herkomst Frankrijk, Provence
Jaar 2022
Druif grenache
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Ja
Opvoeding betonnen vaten
Op dronk nu-2030
Prijs € 27,50
Voorraad Op voorraad

Over Myrko Tépus

Het wijnavontuur van Myrko Tépus begon al op vroege leeftijd. Samen met zijn vader, wijnhandelaar in Frankrijk, bezocht hij in zijn jeugdjaren al vele wijngebieden en domeinen. Het werd zijn droom om ook ooit wijn te maken. Na jaren ervaring op te doen bij o.a. Dagueneau, werd in 2017 Myrko's droom werkelijkheid toen hij zijn kleine wijnmakerij oprichtte in de Coteaux du Verdon. Dit unieke terroir, gelegen op 460 meter hoogte in de buurt van de Gorges du Verdon, zorgt voor een mooie rijpheid maar met altijd uitzonderlijke frisheid. Inmiddels maakt hij wijnen van 10 hectare gecertificeerde biologische wijnstokken en omarmt hij biodynamische landbouw.
Myrko werkt voornamelijk met inheemse druivensoorten zoals Carignan, Cinsault, Grenache en Ugni Blanc maar hij heeft ook wat Chardonnay. In de kelder weerspiegelt Myrko's filosofie zijn wijngaardpraktijken: Spontane fermentaties in roestvrij staal, cement en gebruikte vaten brengen de essentie van het terroir naar boven. En om het plaatje compleet te maken rijpt hij de wijnen op gebruikte demi-muids en foudres. Myrko's wijnen zijn typisch Provençaals, ondanks dat ze behoorlijk afwijken van de grotendeels conventionele wijnen uit dit gebied. Myrko’s wijnen zijn fris, mineralig en met een mooie rijpheid in het fruit zodat je weet dat je in het zuiden bent - maar tegelijkertijd opmerkelijk elegant en vol finesse. Met name zijn rode wijnen doen denken aan de stijl van La Terrasse d'Elise.

Wijnen