La Bonte Divine

In 2023 kan Myrko nauwelijks wijn maken uit zijn eigen wijngaarden - hagel en ander natuurgeweld maakten een normale oogst onmogelijk. Gelukkig maakt hij deel uit van een groep wijnmakers uit de regio die solidariteits-pact met elkaar hebben gesloten - in dit soort gevallen stellen ze elkaar wat fruit beschikbaar. Gelukkig voor Myrko, want in plaats van zijn eigen DAI rosé hebben we nu La Bonte Divine - die dezelfde heerlijke kenmerken heeft: Super pure en kruidige provence-rosé, die in alle opzichten plezier brengt. 50% cinsault 40% grenache 10% cabernet sauvignon uit de regio Bandol - Directe persing van hele trossen en vinificatie in betonnen vaten met 8 maanden rijping.

La Bonte Divine
Producent Myrko Tépus
Herkomst Frankrijk, Provence
Jaar 2023
Druif Cinsault, grenache, Cabernet Sauvignon
Smaak Rosé
Biologisch Ja-niet-cert
Opvoeding beton
Op dronk nu-2025+
Prijs € 22,00
Voorraad Op voorraad

Over Myrko Tépus

Het wijnavontuur van Myrko Tépus begon al op vroege leeftijd. Samen met zijn vader, wijnhandelaar in Frankrijk, bezocht hij in zijn jeugdjaren al vele wijngebieden en domeinen. Het werd zijn droom om ook ooit wijn te maken. Na jaren ervaring op te doen bij o.a. Dagueneau, werd in 2017 Myrko's droom werkelijkheid toen hij zijn kleine wijnmakerij oprichtte in de Coteaux du Verdon. Dit unieke terroir, gelegen op 460 meter hoogte in de buurt van de Gorges du Verdon, zorgt voor een mooie rijpheid maar met altijd uitzonderlijke frisheid. Inmiddels maakt hij wijnen van 10 hectare gecertificeerde biologische wijnstokken en omarmt hij biodynamische landbouw.
Myrko werkt voornamelijk met inheemse druivensoorten zoals Carignan, Cinsault, Grenache en Ugni Blanc maar hij heeft ook wat Chardonnay. In de kelder weerspiegelt Myrko's filosofie zijn wijngaardpraktijken: Spontane fermentaties in roestvrij staal, cement en gebruikte vaten brengen de essentie van het terroir naar boven. En om het plaatje compleet te maken rijpt hij de wijnen op gebruikte demi-muids en foudres. Myrko's wijnen zijn typisch Provençaals, ondanks dat ze behoorlijk afwijken van de grotendeels conventionele wijnen uit dit gebied. Myrko’s wijnen zijn fris, mineralig en met een mooie rijpheid in het fruit zodat je weet dat je in het zuiden bent - maar tegelijkertijd opmerkelijk elegant en vol finesse. Met name zijn rode wijnen doen denken aan de stijl van La Terrasse d'Elise.

Wijnen