PMG (nielluccio)

Deze 'PMG' - wat staat voor 'Pour ma Gueule' wat zoiets betekent als 'voor mijn bekkie' - maakt Xavier Braujou vooral voor zijn eigen plezier. Gemaakt van 100% nielluccio - oftewel sangiovese - is dit in dit deel van Frankrijk een zeldzame druif - de naam nielluccio komt van Corsicaanse naam van Sangiovese - waar deze druif wel veel te vinden is. Deze wijn is op en top in de stijl van Xavier Braujou: elegant, complex, zijdezachte tannines en weergaloos lekker. Uniek!

PMG (nielluccio)
Producent La Terrasse d'Elise
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2020
Druif Nielluciu
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Ja-niet-cert
Opvoeding 2 jaar oude barriques
Op dronk nu-2030+
Prijs € 57,50
Voorraad Op voorraad

Over La Terrasse d'Elise

La Terrasse de'Elise uit Aniane, Languedoc (waar meer grote Languedoc wijnen vandaan komen, zoals Granges des Peres en Mas de Daumas Gassac), is in relatief korte tijd tot de absolute top van de Languedoc geklommen. Wijnmaker Xavier Braujou begon zijn bedrijf in 1998 en is sinds 2008 zelfstandig. Hij bereikte een uniek niveau door een zeer eigen stijl aan te houden - in de wijngaard werkt bij biologisch, met biodynamische elementen, en met zeer lage rendenementen (20-25 hl/ha). Daarnaast zijn veel van zijn wijnen monocepages - waardoor hij zijn wijnen op de markt brengt als IGP d'Herault (ipv AOP, waar blends verplicht zijn).

Verder krijgen zijn wijnen de tijd - op rvs of op oudere barriques, en op fles - de wijnen worden pas vrijgegeven als Xavier de tijd rijp acht. Lees meer…

Wijnen