Le Pradel

Le Pradel de bekendste wijn van Terrasse d'Elise - degene die het domein bekendheid gaf en geeft. Bij deze wijn wordt duidelijk dat het mogelijk is om in de Languedoc, van een lokale druif (Cinsault) een zeer grote wijn in een bourgondische stijl te maken: op finesse en elegantie, niet op kracht en extractie. Opgevoed op oude barriques, en verder zo puur mogelijk behandeld - dus met lage rendementen, weinig extractie en natuureigen gisten. Puur, verfijnd en uniek!

Le Pradel
Producent La Terrasse d'Elise
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2021
Druif Cinsault
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Ja-niet-cert
Opvoeding 1 jaar op oude barriques
Op dronk nu-2028+
Prijs € 37,50
Voorraad Beperkt

Over La Terrasse d'Elise

La Terrasse de'Elise uit Aniane, Languedoc (waar meer grote Languedoc wijnen vandaan komen, zoals Granges des Peres en Mas de Daumas Gassac), is in relatief korte tijd tot de absolute top van de Languedoc geklommen. Wijnmaker Xavier Braujou begon zijn bedrijf in 1998 en is sinds 2008 zelfstandig. Hij bereikte een uniek niveau door een zeer eigen stijl aan te houden - in de wijngaard werkt bij biologisch, met biodynamische elementen, en met zeer lage rendenementen (20-25 hl/ha). Daarnaast zijn veel van zijn wijnen monocepages - waardoor hij zijn wijnen op de markt brengt als IGP d'Herault (ipv AOP, waar blends verplicht zijn).

Verder krijgen zijn wijnen de tijd - op rvs of op oudere barriques, en op fles - de wijnen worden pas vrijgegeven als Xavier de tijd rijp acht. Lees meer…

Wijnen