Les Hauts de Carol's

Het vlaggeschip van Xavier Braujol, deze Hauts de Carol's van 100% Cinsault, twee jaar op oud hout en enige tijd op fles. Deze volkomen unieke wijn laat zijn wat een grote complexiteit een pure Cinsault kan leveren - mits het goede terroir, lager rendementen en een zeer toegewijde wijnmaker. Zeer grote en vooral unieke wijn - beperkt verkrijgbaar.

Les Hauts de Carol's
Producent La Terrasse d'Elise
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2016
Druif Cinsault
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Ja
Opvoeding twee jaar op oude barriques
Op dronk nu-2025+
Prijs € 37,90
Voorraad Op voorraad

Over La Terrasse d'Elise

La Terrasse de'Elise uit Aniane, Languedoc (waar meer grote Languedoc wijnen vandaan komen, zoals Granges des Peres en Mas de Daumas Gassac), is in relatief korte tijd tot de absolute top van de Languedoc geklommen. Wijnmaker Xavier Braujou begon zijn bedrijf in 1998 en is sinds 2008 zelfstandig. Hij bereikte een uniek niveau door een zeer eigen stijl aan te houden - in de wijngaard werkt bij biologisch, met biodynamische elementen, en met zeer lage rendenementen (20-25 hl/ha). Daarnaast zijn veel van zijn wijnen monocepages - waardoor hij zijn wijnen op de markt brengt als IGP d'Herault (ipv AOP, waar blends verplicht zijn).

Verder krijgen zijn wijnen de tijd - op rvs of op oudere barriques, en op fles - de wijnen worden pas vrijgegeven als Xavier de tijd rijp acht. Lees meer…

Wijnen