Elise

Zeldzame cuvee van Terrasse d'Elise, die pas na lange rijping wordt vrijgegeven: 2 jaar op oude barriques en minimaal 5 jaar op fles. Boeiende, elegante blend van syrah en mourvedre, die laat zien dat deze elegantie stijl ook prachtig rijpt. Zeer beperkt beschikbaar.

Elise
Producent La Terrasse d'Elise
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2018
Druif mourvedre, syrah
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Ja-niet-cert
Opvoeding 2 jaar op oude barriques, ruim 5 jaar op fles
Op dronk nu-2030
Prijs € 44,00
Voorraad Beperkt

Over La Terrasse d'Elise

La Terrasse de'Elise uit Aniane, Languedoc (waar meer grote Languedoc wijnen vandaan komen, zoals Granges des Peres en Mas de Daumas Gassac), is in relatief korte tijd tot de absolute top van de Languedoc geklommen. Wijnmaker Xavier Braujou begon zijn bedrijf in 1998 en is sinds 2008 zelfstandig. Hij bereikte een uniek niveau door een zeer eigen stijl aan te houden - in de wijngaard werkt bij biologisch, met biodynamische elementen, en met zeer lage rendenementen (20-25 hl/ha). Daarnaast zijn veel van zijn wijnen monocepages - waardoor hij zijn wijnen op de markt brengt als IGP d'Herault (ipv AOP, waar blends verplicht zijn).

Verder krijgen zijn wijnen de tijd - op rvs of op oudere barriques, en op fles - de wijnen worden pas vrijgegeven als Xavier de tijd rijp acht. Lees meer…

Wijnen