Malvasia de Sitges

Zeldzaam droog exemplaar van de Malvasia de Sitges - van een lastig te telen druif die volgens de overlevering ooit door de Grieken naar Spanje is gebracht. Er zijn maar een handjevol producenten die nog wijn maken van deze inmiddels zeldzame druif - nog maar 2,5 (!)ha in heel Spanje - en dan wordt de wijn meestal zoet, als een soort passito gemaakt. Dasca Vives echter maakt een droge versie - zeer rijk en rijp, in miniscule hoeveelheden, minder dan 600 flessen per jaar. Ongekend complex en rijk, zeer bijzonder!

Malvasia de Sitges
Producent Dasca Vives
Herkomst Spanje, Catalunya - Alt Camp/Conca de Barbera
Jaar 2021
Druif malvasia
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2026+
Prijs € 23,50
Voorraad Op voorraad

Over Dasca Vives

Dasca Vives (genoemd naar de oprichters, Joseph Dasca en Alba Vives), is een klein eigenwijs familiebedrijf dat en serie opvallende wijnen maakt in het zuiden van Catalonie - tussen de Penedes en Priorat, in Valls. Ze beschikken over zo'n 15 hectare aan landbouwgrond, die al jaren in familiebezit zijn. Naast wijngaarden zijn er ook olijfbomen, Johannesbroodbomen, amandelen en hazelnoten. In de wijngaarden staan onder meer Xarel-Lo (hier Cartoixa genoemnd, Cabernet, Ull de Lebre (Tempranillo), Macabeu én een beetje van de inmiddels zeldzame witte druif Vinyater. Vroeger stond deze druif vaker aangeplant, maar door de populariteit van Cava is het vrijwel alle aanplant in de loop der jaren verloren gegaan ten faveure van de klassieke Cava-druivenrassen (Macabeu, Parellada en Xarel-Lo).

De bodem van de wijngaarden bevat veel kalk, en ze liggen onder directe invloed van de zee - op zo'n 20 km van de kust. Lees meer…

Wijnen