Crit

De rode topwijn van Dasca Vives is machtig en rijk zoals het een echte spanjaard betaamt - maar ook boordevol fruit, frisheid en frivoliteit. Spannend glas met pure klasse, en zeer schappelijk geprijsd.

Crit
Producent Dasca Vives
Herkomst Spanje, Catalunya - Alt Camp/Conca de Barbera
Jaar 2017
Druif grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot
Smaak Rood, krachtig en vol
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding barrique
Op dronk nu-2028+
Prijs € 16,50
Voorraad Niet op voorraad

Over Dasca Vives

Dasca Vives (genoemd naar de oprichters, Joseph Dasca en Alba Vives), is een klein eigenwijs familiebedrijf dat en serie opvallende wijnen maakt in het zuiden van Catalonie - tussen de Penedes en Priorat, in Valls. Ze beschikken over zo'n 15 hectare aan landbouwgrond, die al jaren in familiebezit zijn. Naast wijngaarden zijn er ook olijfbomen, Johannesbroodbomen, amandelen en hazelnoten. In de wijngaarden staan onder meer Xarel-Lo (hier Cartoixa genoemnd, Cabernet, Ull de Lebre (Tempranillo), Macabeu én een beetje van de inmiddels zeldzame witte druif Vinyater. Vroeger stond deze druif vaker aangeplant, maar door de populariteit van Cava is het vrijwel alle aanplant in de loop der jaren verloren gegaan ten faveure van de klassieke Cava-druivenrassen (Macabeu, Parellada en Xarel-Lo).

De bodem van de wijngaarden bevat veel kalk, en ze liggen onder directe invloed van de zee - op zo'n 20 km van de kust. Lees meer…

Wijnen