Llunatic

Een zonderlinge wijn uit noord-oost Spanje, deze originele uitdrukking van de lokale druif Macabeu met een beetje van de zeldzame locale druif Vinyater. Dit is een volkomen uniek en natuurlijk glas, dat een en al drinkplezier uitstraalt. Dasca Vives is een klein familiebedrijfje dat lekker eigenzinnig te werk gaat: Met verfijnde, uitgesproken smaken die puur het gevolg zijn van bioldynamisch werken in de wijngaard en zo min mogelijk ingrijpen in de kelder: rvs, op de lie, geen filtering en klaring - alleen een heel klein beetje sulfiet. Een beetje gek maar zo lekker: lichtfris, fijne citrusbitters en heerlijk sap. Een verademing!

Llunatic
Producent Dasca Vives
Herkomst Spanje, Catalunya - Alt Camp/Conca de Barbera
Jaar 2022
Druif Macabeu, Vinyater
Smaak Wit, fruitig en volfris
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2026+
Prijs € 13,00
Voorraad Op voorraad

Over Dasca Vives

Dasca Vives (genoemd naar de oprichters, Joseph Dasca en Alba Vives), is een klein eigenwijs familiebedrijf dat en serie opvallende wijnen maakt in het zuiden van Catalonie - tussen de Penedes en Priorat, in Valls. Ze beschikken over zo'n 15 hectare aan landbouwgrond, die al jaren in familiebezit zijn. Naast wijngaarden zijn er ook olijfbomen, Johannesbroodbomen, amandelen en hazelnoten. In de wijngaarden staan onder meer Xarel-Lo (hier Cartoixa genoemnd, Cabernet, Ull de Lebre (Tempranillo), Macabeu én een beetje van de inmiddels zeldzame witte druif Vinyater. Vroeger stond deze druif vaker aangeplant, maar door de populariteit van Cava is het vrijwel alle aanplant in de loop der jaren verloren gegaan ten faveure van de klassieke Cava-druivenrassen (Macabeu, Parellada en Xarel-Lo).

De bodem van de wijngaarden bevat veel kalk, en ze liggen onder directe invloed van de zee - op zo'n 20 km van de kust. Lees meer…

Wijnen