Ranci

Traditionele, natuurlijk versterkte (ingedampte) droge en oxidatieve wijn. Er wordt begonnen met 1 vat, die wordt na een jaar toevoegd aan een ander vat. Na velen jaren (in dit geval minimaal 12) krijg je deze 'Vi Ranci' - een straffe, droge, intense wijn die doet denken aan oloroso sherry. 15% alhocol, bijzonder aperitief en lekker bij ziltige en pittige tapas. Fles van 0,5 liter.

Ranci
Producent Dasca Vives
Herkomst Spanje, Catalunya - Alt Camp/Conca de Barbera
Druif
Smaak Wit, oxidatief
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding solera - mix van meerdere jaargangen
Op dronk nu-2030+
Prijs € 22,50
Voorraad Op voorraad

Over Dasca Vives

Dasca Vives (genoemd naar de oprichters, Joseph Dasca en Alba Vives), is een klein eigenwijs familiebedrijf dat en serie opvallende wijnen maakt in het zuiden van Catalonie - tussen de Penedes en Priorat, in Valls. Ze beschikken over zo'n 15 hectare aan landbouwgrond, die al jaren in familiebezit zijn. Naast wijngaarden zijn er ook olijfbomen, Johannesbroodbomen, amandelen en hazelnoten. In de wijngaarden staan onder meer Xarel-Lo (hier Cartoixa genoemnd, Cabernet, Ull de Lebre (Tempranillo), Macabeu én een beetje van de inmiddels zeldzame witte druif Vinyater. Vroeger stond deze druif vaker aangeplant, maar door de populariteit van Cava is het vrijwel alle aanplant in de loop der jaren verloren gegaan ten faveure van de klassieke Cava-druivenrassen (Macabeu, Parellada en Xarel-Lo).

De bodem van de wijngaarden bevat veel kalk, en ze liggen onder directe invloed van de zee - op zo'n 20 km van de kust. Lees meer…

Wijnen