Alte Rosso blanc

Van de zeldzame inheemse druif barbarossa - die overigens rood/rossig is, maar hier als 'blanc de noir' wordt gebruikt - maakt Comte Abbatucci een intens diepe, maar elegante wijn. Zeldzaam, uniek en magnifiek.

Alte Rosso blanc
Producent Comte Abbatucci
Herkomst Frankrijk, Corsica
Jaar 2014
Druif Barbarossa
Smaak Wit, elegant, diep en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding sur lie 9 maanden, op demi-muids (600l)
Op dronk nu-2019+
Prijs € 46,50
Voorraad Beperkt

Over Comte Abbatucci

Legendarisch topdomein (drie sterren in de Revue du Vin de France, vier sterren bij Bettane & Desseauve) van zo’n 20 hectare aan wijngaarden, even ten zuiden van Ajaccio, in het zuidwesten van Corsica.

Eigendom van de directe nazaten van de Corsicaanse volksheld generaal Jean-Charles Abbatucci (een legendarische oorlogsheld uit de tijd van net na de Franse revolutie - andere beroemde familieleden dienden direct onder Napoleon) - en in de jaren ’60 geleid door Antoine en sinds 2000 door zoon Jean-Charles. Jean-Charles werkt sinds 2000 volledig (en hard-core) biodynamisch en met zeer lage rendementen. Het domein behelst niet alleen wijngaarden, maar ook een grotere oppervlakte natuurgebied waar een zo zuiver mogelijk en natuurlijk divers evenwicht wordt nagestreefd, compleet met kuddes schapen en flinke stukken oerbos.

Lees meer…

Wijnen