Complices de Loire

Complices de Loire is een jonge, kleine en kwalitatief hoogwaardige negociant, opgericht in 2010 door de talentvolle wijnmaker François-Xavier Barc. Hij deed in de jaren daarvoor ervaring op bij Joguet, een zeer gerenommeerde Chinon-producent, en heeft inmiddels een uitstekend netwerk. In de loop van de tijd zijn goede relaties opgebouwd met diverse wijnboeren in de omgeving, waar hij zijn druiven koopt: onder meer in de appelaties Touraine, Chinon, Saint Nicolas de Bourgueil en Saumur. De wijnen worden gemaakt en gebotteld op Domaine de Cotelleraie, van en met Gérard Vallée.

appellations

Op de originele labels van de flessen zijn de Loire en de appellaties symbolisch afgebeeld - speels en spreekt tot de verbeelding.

complloire1

Anders dan bij sommige andere negociants gaat draait alles hier om kwaliteit en typiciteit. De wijnen zijn zeer compleet en hebben een rijpe, soepele en fruitrijke, toegankelijke stijl. De verschillende appellaties komen uitstekend tot uitdrukking, zowel in wit als rood - en dit alles met zeer goede prijs-kwaliteit.

complvigne