Riesling x Sylvaner

Riesling x Sylvaner is geen blend van de twee druiven, maar - zoals de x aangeeft - een kruising die bekender is onder de naam Müller-thurgau. Deze druif is vooral bekend door z'n neutrale karakter en genereuze rendementen - niet voor niets is die de voornaamste druif die wordt en werd gebruikt voor de Duitse Liebfraumilch en andere bulkwijn. Maar als deze druif, zoals bij Domaine de Beudon, op een bijzondere plek bijzonder wordt behandeld, kan het bijzondere en zeer karaktervolle wijn opleveren die ook nog eens spectaculair mooi kan ouderen. Denk aan geconfijt geel fruit, met appel en bessen, zilt en iets zalvig. Volkomen uniek.

Riesling x Sylvaner
Producent Domaine de Beudon
Herkomst Zwitserland, Valais
Jaar 2018
Druif müller thurgau
Smaak Wit, elegant, diep en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2029++
Prijs € 43,50
Voorraad Op voorraad

Over Domaine de Beudon

Dat in Zwitserland hele goede wijn wordt gemaakt, is geen geheim. De wijnbouw kent er net als in Frankrijk en Italie een lange geschiedenis, en er liggen zeer unieke en mooie terroirs. Toch zie je buiten Zwitserland maar weinig Zwitserse wijn - het gros wordt lokaal genuttigd, slecht zo'n 1,5% van de productie is bestemd voor export.

Het wordt importeurs ook niet makkelijk gemaakt: De levensstandaard en algemeen prijspeil in Zwitserland ligt al erg hoog - daarnaast is de koers van de Zwitserse Franc bepaald niet gunstig en omdat Zwitserland geen EU-land is, is importeren (met alle handling en invoerheffingen) een ingewikkelde en kostbare zaak. Lees meer…

Wijnen