Piemonte rosso 'Pacifico'

Pacifico is een rode blend uit de directe omgeving van Canelli in de Piemonte, Italië. Deze versie is een blend die voor ongeveer de helft bestaat uit nebbiolo, aangevuld met barbera, freisa, albarossa, cabernet sauvignon en merlot. Het resulteert in een prachtige, diepe maar nooit topzware wijn met een klassiek gevoel. Duidelijk nebbiolo-fruit in de neus, met diepte. Geweldige lange smaak, mooie zuren en medium tannines en rood/paars fruit gemengd met viooltjes. In deze prijsklasse is een wijn van dit kaliber uitzonderlijk!

Dit is een betaalbaar alternatief voor een Barolo - namelijk een complexe, rijk geschakeerde rode wijn van nebbiolo, geblend met onder meer Cabernet Sauvignon, Merlot en Barbera. Hoge punten in de Italiaanse wijngidsen die normaal gesproken alleen zijn weggelegd voor wijnen van minstens 20 euro en ver daarboven. Drink hem bij zacht wild zoals hert en wild zwijn.

Piemonte rosso 'Pacifico'
Producent l’Armangia
Herkomst Italië, Piemonte
Jaar 2018
Druif Nebbiolo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Albarossa, Freisa, Barbera
Smaak Rood, krachtig en vol
Biologisch Nee
Opvoeding 50% groot hout, 50% nieuw eiken
Op dronk nu-2025+
Prijs € 18,00
Voorraad Op voorraad

Over l’Armangia

In Canelli, 40 km ten oosten van Alba, huist Ignazio Giovine van L’Armangia. Ignazio is een atypische italiaan: zijn naam komt uit de Spaanse taal en hij houdt niet van voetbal en koffie. Maar gelukkig wel van wijn! Lees meer…

Wijnen