Cotes du Jura blend

Perswijn 1 - 2018: "Walnoten en amandelen, abrikozen, breed, sherry. Krachtig en intens, droog, stevig, mooie zuren, rondeur. 16,5 Punten."

Klassieke blend van chardonnay (ongeveer 80%) en savagnin (20%), voor zo'n 2,5 jaar onder het vlies, dus oxidatief opgevoed. Deze stijl, zeg maar een lichtere vorm van een Vin Jaune, is prachtig elegant en rijpt buitengewoon mooi. Ragijne zuren, super complex en lang, maar blijft elegant - de 'sherry' tonen zijn perfect in balans. Een klassieker in het genre.

Cotes du Jura blend
Producent Domaine Macle
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2018
Druif Savagnin, Chardonnay
Smaak Wit, oxidatief
Biologisch Ja
Opvoeding oud hout
Op dronk nu-2050+
Prijs € 45,00
Voorraad Beperkt

Over Domaine Macle

Een van de dingen die de wijnen van de Franse Jura uniek maken, is de eeuwenoude traditie van oxidatief wijsmaken: het opvoeden van wijn in vaten die niet worden bijgevuld zodat er lucht bij kan, en er een vlies van gistcellen op het wijnoppervlak wordt gevormd. De meest prestigieuze en beste wijn die op deze manier wordt gemaakt is Vin Jaune, die minstens 6 jaar en 3 maanden heeft gerijpt. En de beste Vin Jaune komt uit de mini-appellatie Chateau-Chalon (50 ha) - waar alleen Vin Jaune gemaakt kan worden - en de beste producent van Chateau-Chalon is zonder twijfel Domaine Jean Macle. Lees meer…

Wijnen