Bianco G (Grillo)

Dit is een grote wijn van Barraco, met een geheel eigen signatuur. Rijpe, maar niet overrijpe druiven worden gebruikt, van een oude (ongeveer 50 jaar) oude wijngaard. De wijn wordt zeer puur benaderd, met een korte schilweking van 3 tot 6 dagen. Het bijzondere van deze wijn is dat hij een volle aanzet heeft met rijp fruit, veel complexiteit heeft met ontwikkeling in het glas - maar tegelijkertijd zeer verteerbaar, verfrissend en opwekkend is. Uniek en boeiend - om te ontdekken!

Deze wijn heette vroeger gewoon 'Grillo' - maar vanwege aangescherpte appelatieregels is die per 2021 herbenoemd tot Bianco G.

Bianco G (Grillo)
Producent Barraco
Herkomst Italië, Sicilië
Jaar 2021
Druif grillo
Smaak Orange
Biologisch Ja
Opvoeding rvs en beton
Op dronk nu-2029+
Prijs € 27,50
Voorraad Op voorraad

Over Barraco

Nino Barraca is een van de meest gerespecteerde natuurlijke wijnmakers van Silicië - Marsala om precies te zijn, in het uiterste westen. Waar Marsala van oudsher bekend is vanwege zijn versterkte, oxidatieve (solera) en soms zoete wijnen (geliefd bij de Britten) maakt Nino zijn wijnen in een bijna tegenovergestelde stijl: In de meeste gevallen beendroog, ziltig en vaak zeer fris met een relatief laag alcoholgehalte. En meestal krijgen zijn witte in meer of mindere mate wat schilweking mee. Dit alles om optimaal het terroir - de plek waar de druivenranken staan, en dat is vaak heel dicht aan zee - uit te te drukken. Lees meer…

Wijnen