Quinta do Montalto

Dit boerenbedrijf, in de familie sinds vijf generaties, beslaat ongeveer vijftig hectare - niet alleen wijngaarden, maar ook een olijf- en fruitboomgaard, en bos. Als onderdeel van de wijnregio van Lissabon is er 15,5 hectare wijngaarden aangeplant op een klei / kalkhoudende bodem, onder directe invloed van de zee.

montaltoregio

Montalto ligt in het centrale deel van het land in de regio van Ourem, in de buurt van Fátima. Verschillende traditionele druivensoorten worden gebruikt, in het bijzonder Aragonez en Fernão Pires, de meest voorkomende rode en witte druiven in deze streek. Verder is er ook Touriga Nacional, Trincadeira, Syrah, Baga, Alicante Bouchet, Castelão, Moreto, Sauvignon, Arinto, Rabo de Ovelha en Olho de Lebre aangeplant.

montalto1

Naast een breed scala aan wijnen wordt er ook jam, groenten in blik en azijn gemaakt in Montalto - alles op een respectvolle en natuurlijke manier, in tegenstelling tot de internationale tendensen van massaproductie en hoge rendementen.

Ook daarom werkt het volledige bedrijf, inclusief de wijnen, biologisch (ECOCERT gecertificeerd) ook omdat men overtuigd is dat dit helpt bij het bereiken van de beste kwaliteit.

Quinta de Montalto maakt een heerlijke reeks zeer betaalbare kwaliteitswijnen, die zowel zeer toegankelijk zijn als eigenzinnig. Puur en expressief, geweldige biologische (huis)wijnen en vol Portugees temperament.

montalto2

Land en streek

Portugal, Lisboa