Fendant

De Fendant (Chasselas) van Beudon is gemaakt in een hele eigen stijl - veel minder dik dan bijvoorbeeld uit de noordkant van het meer van Genève, zoals Dezalay, en zelfs van andere Zwitserse wijnmakers uit Valais. Soms kan Chasselas ook wat neutraal overkomen - maar de wijnen van Beudon hebben een excentriek karakter - door een uiterst pure stijl die ook nog eens zeer goed oudert. Met een alcoholpercentage van 11 a 11,5% zijn de wijnen licht, maar nooit saai of dun. Er zijn verschillende jaargangen beschikbaar (tussen 2005 en 2018) - een gemengd doosje met verschillende jaargangen behoort tot de mogelijkheden. Bel of mail daarvoor.

Fendant
Producent Domaine de Beudon
Herkomst Zwitserland, Valais
Jaar 2013
Druif chasselas
Smaak Wit, elegant, diep en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2025++
Prijs € 31,50
Voorraad Op voorraad

Over Domaine de Beudon

Dat in Zwitserland hele goede wijn wordt gemaakt, is geen geheim. De wijnbouw kent er net als in Frankrijk en Italie een lange geschiedenis, en er liggen zeer unieke en mooie terroirs. Toch zie je buiten Zwitserland maar weinig Zwitserse wijn - het gros wordt lokaal genuttigd, slecht zo'n 1,5% van de productie is bestemd voor export.

Het wordt importeurs ook niet makkelijk gemaakt: De levensstandaard en algemeen prijspeil in Zwitserland ligt al erg hoog - daarnaast is de koers van de Zwitserse Franc bepaald niet gunstig en omdat Zwitserland geen EU-land is, is importeren (met alle handling en invoerheffingen) een ingewikkelde en kostbare zaak.

Lees meer…

Wijnen