Le Rouge Martray

Frisse, zeer elegante blend van Grolleau, Cabernet Franc en Gamay. De stijl is zeer precies, fris, en zeer puur. Van gemiddeld 50 jaar oude stokken op een kalkhoudende kleibodem, wordt deze wijn vergist op gebruikte barriques, waar die ook een maand of 8 op rijpt. Tijdens de opvoeding wordt geen sulfiet gebruikt, een minimale hoeveelheid wordt bij botteling toegevoegd. De wijn is niet gefilterd of geklaard.

Le Rouge Martray
Producent Grange Saint Sauveur
Herkomst Frankrijk, Loire
Jaar 2021
Druif
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch In-conversie
Opvoeding oude barriques
Op dronk nu-2026++
Prijs € 32,00
Voorraad Op voorraad

Over Grange Saint Sauveur

Grange Saint Sauveur is het nieuwe, eigen domein van meester wijnmaker Antoine Pouponneau.

Indirect werken we al veel langer met Antoine - want hij is al vele jaren de rechterhand van Yves Canarelli, eigenaar van driesterren domein Clos Canarelli, Figari, Zuid Corsica. Daarvoor werkte hij langere tijd bij La Tour du Bon in Bandol. Antoine is een gespecialiseerde Oenoloog - waar andere wijn-consultants zich vaak op internationale smaakprofielen richten (vaak door technische ingrepen in de kelder), richt Antoine zich vooral op de natuurlijke processen (zoals vergisting met natuurlijke, druif-eigen gisten) om de best mogelijke natuurlijk gemaakte wijnen te maken, die voorop hun herkomst en terroir uitdrukken. Dat hij daarin zeer hoogstaande en unieke kennis bezit, blijkt uit het feit dat onder meer Cheval Blanc en Chateau Latour van zijn diensten gebruik hebben gemaakt.

Samen met zijn vrouw Alice, die uit de Anjou komt, startte hij in 2017 een klein domein in Le Thoureil, een stukje ten westen van Saumur. Ze konden een paar kleine perceeltjes overnemen, soms met zeer oude stokken: chenin gamay, grolleau en cabernet franc. Ze worden biodynamisch bewerkt. We zijn trots de eerste resultaten in Nederland te kunnen presenteren! Lees meer…

Wijnen