Bergerac rouge 'Jour de Fruit'

Sappig, klassiek maar niet scherp of tanninerijk, maar met mooi donker fruit en een heerlijk gul mondgevoel. L'Ancienne Cure biedt vanuit Bergerac een smakelijk, jong alternatief voor veel dure Bordeaux - hier kan je zonder schuldgevoel of pijn in de portemonne schaamteloos dagelijks van genieten. Heerlijk!

Bergerac rouge 'Jour de Fruit'
Producent Domaine de L'Ancienne Cure
Herkomst Frankrijk, Sud-Ouest
Jaar 2020
Druif Merlot, Cabernet Franc
Smaak Rood, fruitig en mondvullend
Biologisch Ja
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2026+
Prijs € 14,00
Voorraad Op voorraad

Over Domaine de L'Ancienne Cure

Dit voorbeeldige domein huist in een oude pastorie, in het plaatsje Colombiers, even onder Bergerac. Eigenaar Christian Roche nam het domein ruim 25 jaar geleden van zijn ouders over, en inmiddels behoort het tot de top van de Bergerac. Christian beheert een kleine 50 hectare aan wijngaarden biologisch, twee derde deel wordt gevuld met witte druiven (Sauvignon, Semillon, Muscadelle, Chenin en Ondenc), een derde deel rood (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec).

Er wordt wijn gemaakt in een precieze, toegankelijke stijl met veel sap en fruit, maar genoeg ruggegraat en structuur - verdeeld over wit, rood en zoet, en over de appelaties Bergerac, Cotes de Bergerac, Pécharmant en Monbazillac. De Jour de Fruit-reeks is gemaakt op het fruit, boordevol sap met een mooie kern en is jong al toegankelijk. De L'Abbaye reeks is robuuster, heeft wat hout gehad en kan lang rijpen. Al met al is dit een referentie voor de Bergerac streek en biedt het heel veel waar voor z'n geld. Lees meer…

Wijnen