Succés Vinicola

Succés (in het Catalaans betekent het naast 'zeer geslaagd' ook 'gebeurtenis') is een jong bedrijf in de buurt van Taragona, Catalunya, Spanje. Albert Canela en Mariona Vendrell begonnen dit bedrijf op jonge leeftijd in 2011.

Succes1

Traditioneel wordt in dit gebied vooral goedkope Cava gemaakt. Albert en Mariona pakken het vanaf het begin helemaal anders aan: de lokale lichtrode Trepat-druif, die vroeger uitsluitend voor rosé Cava werd gebruikt (te licht bevonden voor traditioneel vol spaans rood) blijkt zeer geschikt om ánders rood te maken - namelijk licht, frivool en vol drinkplezier: Trepat doet soms denken aan Poulsard uit de Jura of Schiava uit Noord-Italie.

De witte wijn is gemaakt van 100% Parellada, bekend als Cava-druif - maar een monocepage stil wit van deze druif is zeldzaam. Succés maakt er voorbeeldig glas van, fris en energiek, maar ook extra karaktervol doordat een deel van de wijn wat schilcontact krijgt. Geinspireerd door de Vin Nature beweging gaan ze voor een pure aanpak, biologisch en minimaal sulfiet - en vrolijke, sprekende labels.

Succes2