Camin Larredya

Hoewel dit domein niet nieuw is - de meeste aanplant van de huidige wijngaarden werd gedaan door de vader de huidige wijnmaker, Jean-Marc Grussaute - is de snelle opmars naar de inmiddels ongeëvenaarde top van de Jurançon meer dan opmerkelijk, getuige onder meer de recente drie-sterren waardering in de Revue de Vin de France - als enige van de hele Sud-Ouest.

De Jurançon, een relatief klein wijngebied aan de voet van de Pyrenneeën, even ten zuiden van de stad Pau, is historisch vooral bekend van zijn zoete witte wijnen van eigen locale druiven zoals Petit Manseng, Gros Manseng, Petit Courbu en Camarelet. De droge stijl is echter steeds meer in opmars.

Cm Larredya 2

Sinds 2007 biologisch gecertificeerd, en inmiddels ook al een aantal jaren overtuigd biodynamisch (demeter) heeft Jean-Marc op zijn prachtige plek vol geterrasseerde wijngaarden de juiste omstandigheden weten te combineren die het maken van absolute topwijnen mogelijk maakt.

Cmgrussaute

De wijnen van Camin Larredya kenmerken zich door een grote precisie, prachtige balans tussen materie, zuren, fruit en bitters. Zowel in zoet als droog op eenzame hoogte!

Cmmap

Land en streek

Frankrijk, Sud-Ouest