Rappo

Rappo is traditionel, zoete, versterkte rode wijn die semi-oxidatief en met een quasi-solera (blend van meerdere jaargangen) systeem wordt gemaakt, van de lokale, aromatische aleatico-druif. In tegenstelling tot de witte muskaatwijn, die je op corsica regelmatig tegenkomt, is de rode Rappo inmiddels zeer zeldzaam - er zijn nog maar enkele producenten die het maken. Orenga maakt een prachtig exemplaar, en is een mooi alternatief voor Port of Maury. Drink m licht gekoeld, als aperitief, bij kaas of (chocolade) desserts. 15,5% alc.

Rappo
Producent Orenga de Gaffory
Herkomst Frankrijk, Corsica
Druif aleatico
Smaak Zoet, versterkt
Biologisch Nee
Opvoeding semi-oxidatief - oude barriques en blend van meerdere jaargangen
Op dronk nu-2027++
Prijs € 27,95
Voorraad Op voorraad

Over Orenga de Gaffory

Historisch bedrijf in het hart van Patrimonio maakt als een van de weinigen nog steeds een zeldzame lokale specialiteit: Rappu - een zoete, versterkte rode wijn die semi-oxidatief en met een quasi-solera (blend van meerdere jaargangen) systeem wordt gemaakt, van de lokale, aromatische aleatico-druif. Lees meer…

Wijnen

  • Rappo