Mondeuse 'La Sauvage'

Perswijn 1 - 2018: "Licht pepertje, pruimen, kersen, krentjes. Elegant en sappig, lekker stevig, iets ruwe tannine, klassiek. 15 Punten."

Mondeuse is de rode trots van de Savoie, een eigen druif met eigen karakter. Vaak levert ie niet de makkelijkste wijnen op: wat hard en hoekig, flinke zuren. In de meeste gevallen heeft ie een aantal jaren flesrijping nodig om de scherpste kantjes wat af te vlakken, alleen zijn de meeste Mondeuses niet diep genoeg om een dusdanige rijping met groot succes te doorstaan. Dit exemplaar biedt het beste van twee werelden: niet alleen maakt Pascal Quenard deze mondeuse (net als zijn gamay trouwens) in een soepele, vroeg toegankelijke stijl (deels maceration carbonique) - daarnaast is ie zeker ook een aantal jaren op te leggen - als je tenminste zo lang kunt wachten want hij is nu al zó lekker.. Denk aan een frisse bergvariant van syrah, met een denkbeeldig scheutje pinot noir. Licht in alcohol, boeiend bergrood.

Mondeuse 'La Sauvage'
Producent Pascal & Annick Quenard
Herkomst Frankrijk, Savoie
Jaar 2019
Druif Mondeuse
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Ja
Opvoeding tank / oud hout
Op dronk nu-2027
Prijs € 26,50
Voorraad Op voorraad

Over Pascal & Annick Quenard

Het domein van Pascal en Annick Quenard ligt in Chignin, op de zuid/zuidwest helling van een bergrug. De wijngaarden liggen zo tussen de 200 en 500m hoog. Chignin heeft eigen sub-appelaties, onder de paraplu van Vin de Savoie: een 'Cru Chignin' is een witte wijn van de Jacquère-druif, 'Chignin-Bergeron' is een witte wijn van Roussanne. 'Bergeron' is een verwijzing naar een bepaalde soort abrikoos uit de streek - de Roussanne druif geeft in deze bergstreek inderdaad deze specifieke fruitsmaak mee aan deze wijnen. Lees meer…

Wijnen