Vinho Verde - Loureiro

'Paraiso Natural' is een kleinschalige project van Liz Mckiver & Richard Barnett uit New York en hun Portugese wijnmakers vrienden Miguel & Leli Viseu. Zij maken 1 wijn van 1 wijngaard in het Vinho Verder gebied.

Dit is 100% Loureiro van een kleine single wijngaard van 1 hectare op 300 meter hoogte en slechts 20 km van de kust. Hierdoor waait de koele oceaanwind continu door de wijngaard. De bodemsoort is hier graniet.

De druiven worden direct geperst naar roestvrijstalen tanks waarin het gist. Na de gisting rijpt de wijn in verschillende vaten: 25% in klei tinajas, 25% in oude eikenhouten vaten en 50% in roestvrij staal. De wijn wordt gemaakt met nul oenologische ingrepen: geen klaring, geen filtratie en geen toevoeging van SO2 (zelfs niet bij het bottelen).

Fris, energiek, intens en met een enorme lengte: Vinho Verde in haar puurste vorm.

Vinho Verde - Loureiro
Producent Paraiso Natural
Herkomst Portugal, Vinho Verde
Jaar 2021
Druif Loureiro
Smaak Wit, strak en beendroog
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding klei, hout & rvs
Op dronk nu-2030
Prijs € 31,00
Voorraad Op voorraad

Over Paraiso Natural

'Paraiso Natural' is een kleinschalige project van Liz Mckiver & Richard Barnett uit New York en hun Portugese wijnmakers vrienden Miguel & Leli Viseu. Hun natuurlijke paradijs ligt hoog in de bergen van Ponte de Lima en in het kleine dorpje Paraiso. Het domein is in totaal ongeveer 4,5 hectare groot, met momenteel slechts één hectare beplant (geplant in 2013). Vanaf het begin is hun doel: "to love and preserve the land, the soil, the vines, to allow the grapes to express themselves naturally; and to grow and bottle a beautiful wine, with no intervention in the vineyard, no additives in the bottle."

De Loureiro druiven komen van deze ene wijngaard op 300 meter hoogte (een van de enige wijngaarden in het gebied die op zo'n grote hoogte is aangeplant) en slechts 20 km van de kust. Hierdoor waait de koele oceaanwind continu door de wijngaard. Dit helpt Miguel en Leli om de wijngaarden biologisch te bewerken. De Loureiro floreert hier in zijn natuurlijke habitat, want deze druif komt oorspronkelijk uit dit gebied: de Minho-regio, Noord-Portugal. Lees meer…

Wijnen

  • Vinho Verde - Loureiro