Vinos Valtuille

In het uiterste noordwesten van Castilla y Leon, tegen Galicië aan, ligt El Bierzo. Deze streek wordt gekenmerkt door bergen en valleien, en kent een klimaat met zowel invloeden van zee als van het land. De wijngaarden liggen versnipperd over een groter gebied, in de buurt van een aantal kleinere dorpjes rond de stad Ponferrada. Er worden hier diverse rode en witte wijnen gemaakt - het bekendst is de rode wijn van de lokale mencia-druif, die vaak wordt vergeleken met cabernet franc.

valtuille2

Viños Valtuille is een kleine bodega waar op kleine schaal kwaliteitswijnen van Mencia worden gemaakt. De 11 ha wijngaarden zijn tussen de 50 en 100 jaar oud. De wijnmaker en eigenaar Marcos García Alba wordt daarbij bijgestaan door jeugdvriend en dorpsgenoot Raul Pérez - een zeer vermaard wijnmaker die onder zijn eigen naam enkele van de meest gezochte (en duurste) wijnen van Spanje maakt.
De Pago de Valdoneje is een jonge wijn van oude stokken die zonder houtopvoeding wordt gemaakt. De wijn is heerlijk fruitig, maar niet zo eendimensionaal zoals veel ‘Joven’ wijnen. Deze wijn is zacht en vol en kent een zeer intrigerende geur. De smaak is boeiend, lang en fris en enigszins complex.

valtuille1

Land en streek

Spanje, Bierzo

Wijn van Vinos Valtuille