Stéphane Brocard - Closerie des Alisiers

Het domein van Stéphane Brocard, ‘Closerie des Alisiers’ is gevestigd in het noordelijkste puntje van de Cote d’Or, net onder Dijon in Longvic. Hij is de zoon van Jean-Marc Brocard, gerenommeerd wijnmaker in de Chablis (en voormalig werkgever van Clotilde Davenne).

Stephane-Brocard

Stéphane heeft sinds 2005 een klein eigen wijnbedrijf: Hij bezit een heel kleine wijngaard (1ha) in de buurt van Chenove (Marsannay) en een paar rijen wijnstokken in Pommard. Verder koopt hij druiven in van appelaties verspreid over heel Bourgogne – van Chablis tot aan Pouilly-Fuissé. Daarnaast handelt hij, voornamelijk in Frankrijk, in ‘boetiekwijnen’ – dat zijn wijnpartijen van verschillende wijnboeren in Bourgogne, die hij wegzet in onder andere supermarkten en wijnspeciaalzaken.

Stéphane timmert hard aan de weg en zijn wijnen hebben een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij werkt bovendien biologisch - iets wat hij dusdanig vanzelfsprekend vindt dat hij het niet apart vermeld op zijn flessen. Het is in Bourgogne niet eenvoudig om erg goede wijnen te vinden voor een lage prijs – maar bij Stéphane Brocard vind je nog grote klasse voor zeer redelijke prijzen.

202 Bourgogne

Land en streek

Frankrijk, Bourgogne