Joan Segura Pujadas

Joan

Joan Segura Pujadas is een kleinschalige Cava-producent, die zeer hoogwaardige Cava's maakt boordevol karakter. Hij is geboren en getogen in Torrelavit, een klein dorpje in het hart van de Penedes en Cava-wijnstreek, niet ver van Villafranca del Penedes.

cellar

Hij bezit in die streek een aantal wijngaarden die zijn aangeplant met Perellada, Macabeu, Xarel-Lo, Chardonnay, Pinot Noir en Merlot. De vergisting vindt plaats in een groot, modern complex wat hij deelt met een aantal andere wijnmakers. Hierdoor kan hij kwalitatief op het hoogste niveau werken, en tegelijkertijd zeer kosteneffectief - het is uitgerust met de modernste apparatuur. Na de botteling vindt de tweede vergisting plaats in zijn eigen kelders, die een stuk kleiner zijn: Hij maakt maar ongeveer 50.000 flessen per jaar totaal.

tanks

De Cava's van Joan zijn echte karakterwijnen, die zeer veel klasse uitstralen. Brut Nature - dus zonder dosage - is hier de norm: dus ├ęcht fris, maar wel rijk, gastvrij, lang, karaktervol maar ook toegankelijk. Erg mooi, bijzonder en misschien wel de bubbel met de beste prijs-kwaliteitverhouding binnen ons assortiment.

exc

Land en streek

Spanje, Catalunya / Cava