Vin de Savoie 'Gamay'

In de Savoie wordt naast fris wit ook wat prettig licht verteerbaar rood gemaakt - maar vaak zijn die wijnen wel wat ruw en hard. Zo niet deze natuurlijke, zeer fruitrijke Gamay, die supervrolijk, heerlijk sappig en dorstlessend is -en hoewel er wél maceration semi-carbonique wordt toegepast, gelukkig niet zo snoeperig is als veel Beaujolais-wijnen. Zeer geslaagde en verrassende Gamay van 40 jaar oude stokken met lagere rendementen van klei/kalkgronden en eigen natuurlijke gisten. Uitstekend geschikt om licht gekoeld te drinken, bijvoorbeeld bij de steak tartaar.

Vin de Savoie 'Gamay'
Producent Pascal & Annick Quenard
Herkomst Frankrijk, Savoie
Jaar 2016
Druif Gamay
Smaak Rood, soepel en licht
Biologisch Ja
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2019+
Prijs € 13,50
Voorraad Op voorraad

Over Pascal & Annick Quenard

Het domein van Pascal en Annick Quenard ligt in Chignin, op de zuid/zuidwest helling van een bergrug. De wijngaarden liggen zo tussen de 200 en 500m hoog. Chignin heeft eigen sub-appelaties, onder de paraplu van Vin de Savoie: een 'Cru Chignin' is een witte wijn van de Jaquère-druif, 'Chignin-Bergeron' is een witte wijn van Roussanne. 'Bergeron' is een verwijzing naar een bepaalde soort abrikoos uit de streek - de Roussanne druif geeft in deze bergstreek inderdaad deze specifieke fruitsmaak mee aan deze wijnen.

Lees meer…

Wijnen