Roussanne du Bramaïre

Bijzondere 100% Roussanne uit de hogere binnenlanden van de Languedoc. Rijk, bourgondisch van stijl - dus op barruique en met malolactische vergisting. Uniek glas, kan uitstekend ouderen.

Roussanne du Bramaïre
Producent Supply-Royer
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2017
Druif Roussanne
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Ja
Opvoeding barrique
Op dronk nu-2026+
Prijs € 22,50
Voorraad Niet op voorraad

Over Supply-Royer

Dit mini-domein (4 ha) geniet in kleine kring een ware cult-aanhang. Eric Supply komt oorspronkelijk uit de Languedoc, maar werkte meer dan 10 jaar voor Domaine Roulot (Meursault, Bourgogne). Met zijn vrouw Marie-Ange keerde hij terug in de Languedoc (omgeving Terasses du Larzac, niet ver van Mas Jullien) waar hij een prachtserie wijnen, met bourgondische eigenschappen: Monocepages, rijping op vat en elegante stijl. Zijn eerste wijn - gemaakt in 2002 - was al zeer opvallend: een 100% Bourboulenc, van oude stokken, met een typisch bourgondische opvoeding: zo'n 1,5 jaar op barriques waarvan een deel nieuw. En net als in de Bourgogne gebruikelijk is rijpt de wijn op fijne lie en krijgt ie volledig malolactische vergisting.

De wijnen van Supply-Royer zijn uitgesproken bewaarwijnen en zeer verfijnd. De voorraad is net als de productie zeer beperkt - het domein maakt maar 5000 a 6000 flessen per jaar, verdeeld over 7 a 8 cuvees - dus vaak maar enkele honderden flessen per soort! Beperkte beschikbaar dus.

Wijnen