Pinot Noir 'En Barberon'

Perswijn 1 - 2018: "Kruiden en krentjes, oxidatief, vluchtig. Krachtig, vluchtig, veel tannine; voor de hardcore vin nature liefhebber. 14,5 Punten."

In de Jura levert de pinot noir-druif meestal niet de meest indrukwekkende rode wijnen af. Een groot deel van de oogst wordt gebruikt voor het maken van crémant, veel producenten zijn trotser op hun poulsard en vooral trousseau. Stéphane Tissot bewijst dat de Jura wel degelijk de herkomst kan zijn van een grote pinot noir, met een echt Jura-karakter. Dus op en top elegant, boeiend, geschakeerd en met een lang bewaarpotentieel. Dé mooiste pinot van de Jura - punt. alleen verkrijgbaar op allocatie. Neem contact op voor meer informatie

Pinot Noir 'En Barberon'
Producent Domaine André et Mireille Tissot - Vins de Stéphane Tissot
Herkomst Frankrijk, Jura
Jaar 2016
Druif Pinot Noir
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding 1 jaar op barriques, deels nieuw
Op dronk nu-2022+
Prijs € 0,00
Voorraad Niet op voorraad

Over Domaine André et Mireille Tissot - Vins de Stéphane Tissot

Dit prachtige domein - niet te verwarren met andere Tissots uit de Jura - dat tegenwoordig geleid wordt door zoon Stéphane en zijn vrouw Bénédicte, behoort tot de absolute top - niet alleen van de Jura maar van heel Frankrijk, getuige de *** in de RVF gids, ******(exceptionelle) in Gault Millau en de vier BD’s in Bettane & Desseauve.

Lees meer…

Wijnen