Monte Bianco rouge

Pure Sciaccarellu op granieten bodem, gemaakt door Comte Abbatucci is alleen te vergelijken met de elegantie van grote rode Bourgogne. Dus een zeer grote rode wijn, die het moet hebben van finesse, niet brute kracht. Diep fluweel, als een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen. Ervaar het!

Monte Bianco rouge
Producent Comte Abbatucci
Herkomst Frankrijk, Corsica
Jaar 2015
Druif Sciaccarellu
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding 12 maanden op demi-muids(600l) + enige tijd op tank
Op dronk nu-2023++
Prijs € 63,50
Voorraad Beperkt

Over Comte Abbatucci

Legendarisch topdomein (drie sterren in de Revue du Vin de France, vier sterren bij Bettane & Desseauve) van zo’n 20 hectare aan wijngaarden, even ten zuiden van Ajaccio, in het zuidwesten van Corsica.

Eigendom van de directe nazaten van de Corsicaanse volksheld generaal Jean-Charles Abbatucci (een legendarische oorlogsheld uit de tijd van net na de Franse revolutie - andere beroemde familieleden dienden direct onder Napoleon) - en in de jaren ’60 geleid door Antoine en sinds 2000 door zoon Jean-Charles. Jean-Charles werkt sinds 2000 volledig (en hard-core) biodynamisch en met zeer lage rendementen. Het domein behelst niet alleen wijngaarden, maar ook een grotere oppervlakte natuurgebied waar een zo zuiver mogelijk en natuurlijk divers evenwicht wordt nagestreefd, compleet met kuddes schapen en flinke stukken oerbos.

Lees meer…

Wijnen