Langhe Bianco Sauvignon ‘Basarico’

Deze witte wijn is als enige bij Adriano gemaakt van een druif die geen historische band heeft met de Piemonte-streek. De sauvignon blanc is vooral bekend van de knisperende witte Loire-wijnen zoals Sancerre en uit de nieuwe wereld komen vaak zeer fruitige en grassige exemplaren. Adriano maakt een mix van deze twee stijlen met spectaculair resultaat, waar de naam ‘Basarico’ in een lokaal dialect ‘basilicum’ betekent. Elegante, delicate tonen van rijpe groene bessen en een beetje kruiden en mineralen in de geur worden gecombineerd met een frisse, lange afdronk. Een prachtsauvignon met een zachte, volfrisse smaak die op menig proeverij verreweg de populairste witte wijn blijkt.

Finalewijn wit bij de Perswijn Zomerwijnen: ****(*) “rond, peren en nectarine, abrikoos, ananas, honing, rijkdom, lengte en stevigheid” Geselecteerd in de Wijnalmanak 2012: “Heerlijke sauvignon met rijpe tonen, wat rokerigheid, kruisbesjes en goede zuren in de mond”

Langhe Bianco Sauvignon ‘Basarico’
Producent Adriano
Herkomst Italië, Piemonte
Jaar 2015
Druif Sauvignon Blanc
Smaak Wit, fruitig en volfris
Biologisch Nee
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2016
Prijs € 13,90
Voorraad Op voorraad

Over Adriano

Vlak bij Alba huist het domein Adriano, die al een tijdje bezig zijn met het vernieuwen van hun familiebedrijf. Werkten eerdere generaties in coöperatieverband of door hun druiven te verkopen aan derden, sinds de twee broers Marco en Vittorio het domein runnen (midden jaren ‘90) maken en bottelen ze hun eigen wijnen. Recentelijk is er een grote nieuwe kelder in gebruik genomen waar de flessen kelderrijping ondergaan. Lees meer…

Wijnen