K'Yenne

De nieuwste cuvee van Terrasse d'Elise is een machtige, maar perfect gebalanceerde witte wijn van half Roussanne en half Marsanne, met een opmerkelijke structuur die het midden houdt tussen rijp fruit, elegante bitters en een complexe afdronk - met mineraliteit,goede zuren en een mooie zilte toets.

K'Yenne
Producent La Terrasse d'Elise
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2018
Druif Marsanne, Roussanne
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Ja
Opvoeding 12 maanden op oude barriques
Op dronk nu-2025+
Prijs € 32,50
Voorraad Op voorraad

Over La Terrasse d'Elise

La Terrasse de'Elise uit Aniane, Languedoc (waar meer grote Languedoc wijnen vandaan komen, zoals Granges des Peres en Mas de Daumas Gassac), is in relatief korte tijd tot de absolute top van de Languedoc geklommen. Wijnmaker Xavier Braujou begon zijn bedrijf in 1998 en is sinds 2008 zelfstandig. Hij bereikte een uniek niveau door een zeer eigen stijl aan te houden - in de wijngaard werkt bij biologisch, met biodynamische elementen, en met zeer lage rendenementen (20-25 hl/ha). Daarnaast zijn veel van zijn wijnen monocepages - waardoor hij zijn wijnen op de markt brengt als IGP d'Herault (ipv AOP, waar blends verplicht zijn).

Verder krijgen zijn wijnen de tijd - op rvs of op oudere barriques, en op fles - de wijnen worden pas vrijgegeven als Xavier de tijd rijp acht.

Lees meer…

Wijnen