IGP Savagnin

Perswijn 1 - 2018: "Honing en abrikozen, bloemen en rijpe perzik. Breed en intens, dik en sappig, mooie zuren, lengte. 16,5 Punten."

Dominique Lucas plantte savagnin aan in een wijngaard bij het meer van Genève, mede omdat het een van zijn favoriete druiven is: want met diepte en boordevol spanning. Op de zandsteenrijke bodem van de Haute-Savoie levert dit een uniek glas op, dat berglucht ademt en slechts in de verte doet denken aan een (opgevulde versie van) Jura wijn - het heeft evengoed trekjes van altesse en rousanne, maar met een onovertroffen finesse. Volkomen unieke wijn voor de liefhebbers van ultra-puur en superverfijnd avontuur. Gebotteld onder de IGP Allobroges.

Ook beperkt op magnum verkrijgbaar, mail voor meer info.

IGP Savagnin
Producent Les Vignes de Paradis - Dominique Lucas
Herkomst Frankrijk, Savoie
Jaar 2015
Druif Savagnin
Smaak Wit, elegant, diep en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding 6 maanden in eivormige betonnen vaten
Op dronk nu-2022
Prijs € 25,90
Voorraad Op voorraad

Over Les Vignes de Paradis - Dominique Lucas

Dominique Lucas, uit een familie van wijnmakers in de Savoie, inmiddels 5e generatie, maakt het zichzelf niet gemakkelijk. Want hij maakt wijn op twee plekken tegelijkertijd: In de Bourgogne en in de Savoie. In de Bourgogne bezit hij enkele minuscule wijngaarden in de omgeving van Pommard - maar het is vooral in de Haut-Savoie (6 ha), aan de zuidkant van het meer van Genève waar hij zeer unieke wijnen maakt. Lees meer…

Wijnen