Grenache du Badaïre

Rijke, maar verfijnde 100% grenache uit de hogere binnenlanden van de Languedoc. Bourgondische opvoeding - op barriques, met een klein deel nieuw. Puur en vol finesse.

Grenache du Badaïre
Producent Supply-Royer
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2017
Druif grenache
Smaak Rood, krachtig en vol
Biologisch Ja
Opvoeding barrique
Op dronk 2020-2024+
Prijs € 19,90
Voorraad Beperkt

Over Supply-Royer

Dit mini-domein (4 ha) geniet in kleine kring een ware cult-aanhang. Eric Supply komt oorspronkelijk uit de Languedoc, maar werkte meer dan 10 jaar voor Domaine Roulot (Meursault, Bourgogne). Met zijn vrouw Marie-Ange keerde hij terug in de Languedoc (omgeving Terasses du Larzac, niet ver van Mas Jullien) waar hij een prachtserie wijnen, met bourgondische eigenschappen: Monocepages, rijping op vat en elegante stijl. Zijn eerste wijn - gemaakt in 2002 - was al zeer opvallend: een 100% Bourboulenc, van oude stokken, met een typisch bourgondische opvoeding: zo'n 1,5 jaar op barriques waarvan een deel nieuw. En net als in de Bourgogne gebruikelijk is rijpt de wijn op fijne lie en krijgt ie volledig malolactische vergisting.

De wijnen van Supply-Royer zijn uitgesproken bewaarwijnen en zeer verfijnd. De voorraad is net als de productie zeer beperkt - het domein maakt maar 5000 a 6000 flessen per jaar, verdeeld over 7 a 8 cuvees - dus vaak maar enkele honderden flessen per soort! Beperkte beschikbaar dus.

Wijnen