Gamaret

Gamaret is een lokale zwitserse druif, een succesvolle kruising tussen Gamay en Reichensteiner, die groeiende populariteit kent vanwege een goede resistentie tegen schimmelziektes en een relatief vroege rijping. Deze van Beudon is even uniek als lekker: puur, vol en vlezig, maar niet dik. Doet soms iets denken aan een vollere stijl gamay, maar dan minder lactisch en meer vlees op de botten. Diep en lang, uniek en erg lekker.

Gamaret
Producent Domaine de Beudon
Herkomst Zwitserland, Valais
Jaar 2013
Druif Gamaret
Smaak Rood, elegant, complex en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2022+
Prijs € 41,10
Voorraad Op voorraad

Over Domaine de Beudon

Dat in Zwitserland hele goede wijn wordt gemaakt, is geen geheim. De wijnbouw kent er net als in Frankrijk en Italie een lange geschiedenis, en er liggen zeer unieke en mooie terroirs. Toch zie je buiten Zwitserland maar weinig Zwitserse wijn - het gros wordt lokaal genuttigd, slecht zo'n 1,5% van de productie is bestemd voor export.

Het wordt importeurs ook niet makkelijk gemaakt: De levensstandaard en algemeen prijspeil in Zwitserland ligt al erg hoog - daarnaast is de koers van de Zwitserse Franc bepaald niet gunstig en omdat Zwitserland geen EU-land is, is importeren (met alle handling en invoerheffingen) een ingewikkelde en kostbare zaak.

Lees meer…

Wijnen