Faustine vieilles vignes Blanc

Een 100% vermentino van de granietgrond, van oude stokken met lage rendementen - extra laag in 2017, door de droogte. Hierdoor een rijpe en compacte stijl met veel rijkdom en concentraat. Intens!

Faustine vieilles vignes Blanc
Producent Comte Abbatucci
Herkomst Frankrijk, Corsica
Jaar 2017
Druif Vermentino
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2023+
Prijs € 27,90
Voorraad Op voorraad

Over Comte Abbatucci

Legendarisch topdomein (drie sterren in de Revue du Vin de France, vier sterren bij Bettane & Desseauve) van zo’n 20 hectare aan wijngaarden, even ten zuiden van Ajaccio, in het zuidwesten van Corsica.

Eigendom van de directe nazaten van de Corsicaanse volksheld generaal Jean-Charles Abbatucci (een legendarische oorlogsheld uit de tijd van net na de Franse revolutie - andere beroemde familieleden dienden direct onder Napoleon) - en in de jaren ’60 geleid door Antoine en sinds 2000 door zoon Jean-Charles. Jean-Charles werkt sinds 2000 volledig (en hard-core) biodynamisch en met zeer lage rendementen. Het domein behelst niet alleen wijngaarden, maar ook een grotere oppervlakte natuurgebied waar een zo zuiver mogelijk en natuurlijk divers evenwicht wordt nagestreefd, compleet met kuddes schapen en flinke stukken oerbos.

Lees meer…

Wijnen