Enclos

Een zeer verfijnde 100% mourvedre, in bourgogne-stijl. Vol en rijk, maar niet dik, rijp en kruidig, maar niet jammig - met zijdezachte tannines, donker fruit en een lichte hint van chocola. Wijnmaker Xavier Braujou laat zien dat je ook in de Languedoc verfijnde wijnen kan maken.

Enclos
Producent La Terrasse d'Elise
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2019
Druif mourvedre
Smaak Rood, krachtig en vol
Biologisch Ja
Opvoeding 1 jaar barrique
Op dronk nu-2026+
Prijs € 28,00
Voorraad Beperkt

Over La Terrasse d'Elise

La Terrasse de'Elise uit Aniane, Languedoc (waar meer grote Languedoc wijnen vandaan komen, zoals Granges des Peres en Mas de Daumas Gassac), is in relatief korte tijd tot de absolute top van de Languedoc geklommen. Wijnmaker Xavier Braujou begon zijn bedrijf in 1998 en is sinds 2008 zelfstandig. Hij bereikte een uniek niveau door een zeer eigen stijl aan te houden - in de wijngaard werkt bij biologisch, met biodynamische elementen, en met zeer lage rendenementen (20-25 hl/ha). Daarnaast zijn veel van zijn wijnen monocepages - waardoor hij zijn wijnen op de markt brengt als IGP d'Herault (ipv AOP, waar blends verplicht zijn).

Verder krijgen zijn wijnen de tijd - op rvs of op oudere barriques, en op fles - de wijnen worden pas vrijgegeven als Xavier de tijd rijp acht.

Lees meer…

Wijnen