Cuvée Collection 'Général de la Révolution'

Deze Cuvée Collection Blanc “Général de la Révolution : Jean-Charles Abbatucci” is vernoemd naar een voorvader van de familie Abbatucci. Jean-Charles was een oorlogsheld uit de Franse Revolutie, die op zijn 25e Generaal werd en enkele opmerkelijke successen vierde in oorlogen direct na de revolutie, voor de opkomt van Napoleon. Hij kwam om op het slagveld toen hij 25 was, zijn naam staat gegraveerd in de Arc de Triomphe in Parijs.

De vele verschillende, inmiddels zeldzame inheemse corsicaanse druivensoorten van de 'Cuvée Collection' komen uit een oude wijngaard, geplant begin jaren '60 door Antoine Abbatucci. Antoine verzamelde zoveel mogelijk soorten die door de leegloop van het Corsicaanse platteland in hun bestaan werden bedreigd, en voorkwam daarmee uitsterving.

Deze wijn van 25% Carcajolu Bianci, 25% Paga Debbiti, 20% Riminese, 15% Rossola Brandica, 10% Biancone, 5% Vermentino komt van zeer oude stokken met onwaarschijnlijk lage rendementen en behoort tot de mooiste en meest unieke wijnen van Frankrijk. 17,5p Revue du Vin de France

Cuvée Collection 'Général de la Révolution'
Producent Comte Abbatucci
Herkomst Frankrijk, Corsica
Jaar 2014
Druif Vermentino, rossola brandinca, riminese, carcajolo bianco, paga debiti
Smaak Wit, elegant, diep en verfijnd
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding groter hout (600 en 1200 l), tank
Op dronk nu-2025+
Prijs € 67,90
Voorraad Beperkt

Over Comte Abbatucci

Legendarisch topdomein (drie sterren in de Revue du Vin de France, vier sterren bij Bettane & Desseauve) van zo’n 20 hectare aan wijngaarden, even ten zuiden van Ajaccio, in het zuidwesten van Corsica.

Eigendom van de directe nazaten van de Corsicaanse volksheld generaal Jean-Charles Abbatucci (een legendarische oorlogsheld uit de tijd van net na de Franse revolutie - andere beroemde familieleden dienden direct onder Napoleon) - en in de jaren ’60 geleid door Antoine en sinds 2000 door zoon Jean-Charles. Jean-Charles werkt sinds 2000 volledig (en hard-core) biodynamisch en met zeer lage rendementen. Het domein behelst niet alleen wijngaarden, maar ook een grotere oppervlakte natuurgebied waar een zo zuiver mogelijk en natuurlijk divers evenwicht wordt nagestreefd, compleet met kuddes schapen en flinke stukken oerbos.

Lees meer…

Wijnen