Cuvée Collection 'Diplomate d'Empire'

Deze Cuvée Collection Blanc “Diplomate d’Empire-Il Calvalière-Don Jacques-Pascal Abbatucci” is vernoemd naar een voorvader van de familie Abbatucci - Jacques-Pascal was een jeugdvriend van Napoleon Bonaparte en diende als diplomaat enkele jaren in Napels. Hij was loyaal aan Napoleon tot het einde en vocht mee in Waterloo.

De vele verschillende, inmiddels zeldzame inheemse corsicaanse druivensoorten van de 'Cuvée Collection' komen uit een oude wijngaard, geplant begin jaren '60 door Antoine Abbatucci. Antoine verzamelde zoveel mogelijk soorten die door de leegloop van het Corsicaanse platteland in hun bestaan werden bedreigd, en voorkwam daarmee uitsterving.

Deze witte blend, van 37% Vermentinu, 20% Rossola Bianca, 19% Biancu Gentile, 14% Genovese en 10% Brustiano komt van zeer oude stokken met onwaarschijnlijk lage rendementen en behoort tot de mooiste en meest unieke wijnen van Frankrijk. Beperkt! 17,5p Revue du Vin de France

Cuvée Collection 'Diplomate d'Empire'
Producent Comte Abbatucci
Herkomst Frankrijk, Corsica
Jaar 2015
Druif Vermentino, brustiano, bianco gentile, genovese, rossola bianca
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Bio-dynamisch
Opvoeding demi-muids (600l) en tank
Op dronk nu-2025+
Prijs € 67,90
Voorraad Beperkt

Over Comte Abbatucci

Legendarisch topdomein (drie sterren in de Revue du Vin de France, vier sterren bij Bettane & Desseauve) van zo’n 20 hectare aan wijngaarden, even ten zuiden van Ajaccio, in het zuidwesten van Corsica.

Eigendom van de directe nazaten van de Corsicaanse volksheld generaal Jean-Charles Abbatucci (een legendarische oorlogsheld uit de tijd van net na de Franse revolutie - andere beroemde familieleden dienden direct onder Napoleon) - en in de jaren ’60 geleid door Antoine en sinds 2000 door zoon Jean-Charles. Jean-Charles werkt sinds 2000 volledig (en hard-core) biodynamisch en met zeer lage rendementen. Het domein behelst niet alleen wijngaarden, maar ook een grotere oppervlakte natuurgebied waar een zo zuiver mogelijk en natuurlijk divers evenwicht wordt nagestreefd, compleet met kuddes schapen en flinke stukken oerbos.

Lees meer…

Wijnen