Crémant du Jura

Uitmuntende en zeer gastronomische bubbel, overladen met prijzen. Van 90% chardonnay en 10% pinot noir, die net iets rijper wordt geoogst dan gebruikelijk. Veel vulling, zacht, notig en fruitig, met iets hooi en toast. Klein oxidatief toontje maar vooral ook veel materie Ook hier weer: boordevol karakter - het proberen waard dus!

verkoop alleen op allocatie. Neem contact op voor meer informatie

WINNAAR Proefschrift wijnconcours 2015 beste mousserende wijn ***** en geselecteerd in Perswijn, Winnaar in WineLife Geselecteerd in de Wijnalmanak 2012 bubbels: “in perfecte balans met zachte tonen van boter, goede toasting, heerlijke zuren en mooie lengte.

Crémant du Jura
Producent Domaine Labet
Herkomst Frankrijk, Jura
Druif Chardonnay, Pinot Noir
Smaak Mousserend, wit en droog
Biologisch Ja
Opvoeding rvs / oud hout
Op dronk nu-2018
Prijs € 0,00
Voorraad Niet op voorraad

Over Domaine Labet

Domaine Labet uit Rotalier, in het zuiden van de Jura is een van de beste producenten. Dit kleine wijngebied, niet ver van de Bourgogne, is relatief een van de onbekendere van Frankrijk, maar kent een rijke, lange historie en traditie. Veel van de productie werd vroeger vooral lokaal genuttigd - maar inmiddels is de wijn, vooral van de betere producenten, wereldwijd gezocht. Het begon in Parijs, niet lang daarna in Canada en New York en nu op heel veel plekken in de wereld. Lees meer…

Wijnen