Crémant de Bourgogne Brut Extra

Gemaakt, net als veel echte Champagne - die al enkele tientalle kilometers ten noorden van deze streek begint, van chardonnay (30%) en pinot noir (70%) Dat komt duidelijk terug in de geur. Een stevige, evenwichtige mousse en delicate gisttonen. Bovendien prikkelend en superfris - er staat ‘brut extra’ op de fles maar feitelijk is dit een brut nature - dus geen dosage. Je proeft veel klasse, maar hij is vooral erg lekker en toegankelijk. Mooie, uitnodigende crémant die alleen qua prijs en geografie onder de Champagne ligt - de kwaliteit is op z’n minst net zo hoog.

Deze bubbel is altijd een succes. Heerlijk feestelijk aperitief maar ook aan tafel (denk bijvoorbeeld aan voorgerechten met gerookte vis) goed inzetbaar. In de Perswijn kreeg ie recent 4,5 uit 5 sterren “(..) mooi droog, zacht en smakelijk”, wat betekent dat bij de allerbeste in z’n prijsklasse zit. Winnaar in Winelife: “Feestbeestje uit de Chablis. Rising star Clotilde Davenne maakt deze parel vol bruisende energie. Niet complex, wel de diepgang en klasse die je naar het volgende glas doen dansen. Als apéro en bij de nieuwjaarsbrunch.”

Crémant de Bourgogne Brut Extra
Producent Clotilde Davenne / Domaine Les Temps Perdus
Herkomst Frankrijk, Bourgogne
Druif Chardonnay, Pinot Noir
Smaak Mousserend, wit en droog
Biologisch In-conversie
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2017
Prijs € 15,90
Voorraad Op voorraad

Over Clotilde Davenne / Domaine Les Temps Perdus

In Prehy, vlak bij Chablis, huist Clotilde Davenne van Domaine Les Temps Perdus. Zij werkte voorheen bij Jean Marc Brocard (vader van Stéphane), een grote wijnboer in Chablis als oenoloog. Zij bezat al langer een eigen domein maar sinds 2004 brengt ze haar eigen wijn op de markt. Lees meer…

Wijnen