Crémant d'Alsace Brut

René Muré is een specialist en zijn bubbels behoren tot de beste van de Elzas. Zijn basisversie is zo uitnodigend en gul, moeilijk te weerstaan. Een assemblage van alle pinots (blanc, auxerrois, gris en noir) plus riesling is gebruikt. Een breed inzetbare, hoogwaardige crémant met een fruitig karakter.

**** Perswijn Geselecteerd in de Wijnalmanak 2012 Bubbels: “(..) prachtige zuren, het uiterst subtiele zoetje zorgt voor een hoge doordrinkbaarheid” Winnaar in Winelife: “Mild droog met een zachte, ronde touch en het sappige van peer en elstar-appel. Aanrader bij kaasfondue en een (kerst)borrelbuffet.”

Crémant d'Alsace Brut
Producent René Muré - Clos Saint Landelin
Herkomst Frankrijk, Elzas
Druif Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris, Auxerrois, Riesling
Smaak Mousserend, wit en droog
Biologisch Ja
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2017
Prijs € 14,90
Voorraad Op voorraad

Over René Muré - Clos Saint Landelin

René Muré is een begrip in de Elzas. Sinds twaalf generaties (1648) wordt er in de familie hier wijn gemaakt. Het domein behoort tot de absolute top, mede dankzij het privé-bezit van een fantastisch terroir, Clos Saint Landelin. Muré huisvest even onder het plaatsje Rouffach, aan de voet van de Grand Cru wijngaard Vorbourg, waar zij het beste deel - de helling op het zuiden, genoemd ‘Clos Saint Landelin’ van bezitten. In dit relatief warme deel van de Elzas produceert Muré over het algemeen rijke wijnen, maar er is veel aandacht voor het behoud van zuren en het in balans en in toom houden van eventuele restsuikers. Van het bijzondere terroir van ‘Clos Saint Landelin’ komen de meest beroemde wijnen van Muré. Met name de Riesling en de Pinot Noir die van deze wijngaard komen, hebben zowat mythische status. Lees meer…

Wijnen