Chignin-Bergeron 'Sous Les Amandiers'

Perswijn 1 - 2018: "Honing, gele pruimen, bloemen, mango. Krachtig en sappig, mooie diepgang, fijne zuren, lengte. 16 Punten."

Chignin-Bergeron is van de witte Rhone-druif roussanne, en geeft hier volfrisse, complexe wijn met fruit van abrikoos, mandarijn en rijpe appels. Zacht en vol, laat deze bergwijn zien dat Savoie-wijn niet alleen strak en beendroog is, maar ook gul, rijp en machtig. Afkomstig van een wijngaard op klei/kalkgronden met stokken tot wel 85 jaar oud. Dit alles leverd een volle complexe wijn op, gelukkig wel mét frisheid en zonder hout.

Chignin-Bergeron 'Sous Les Amandiers'
Producent Pascal & Annick Quenard
Herkomst Frankrijk, Savoie
Jaar 2016
Druif Roussanne
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Ja
Opvoeding rvs
Op dronk nu-2023
Prijs € 24,90
Voorraad Op voorraad

Over Pascal & Annick Quenard

Het domein van Pascal en Annick Quenard ligt in Chignin, op de zuid/zuidwest helling van een bergrug. De wijngaarden liggen zo tussen de 200 en 500m hoog. Chignin heeft eigen sub-appelaties, onder de paraplu van Vin de Savoie: een 'Cru Chignin' is een witte wijn van de Jaquère-druif, 'Chignin-Bergeron' is een witte wijn van Roussanne. 'Bergeron' is een verwijzing naar een bepaalde soort abrikoos uit de streek - de Roussanne druif geeft in deze bergstreek inderdaad deze specifieke fruitsmaak mee aan deze wijnen.

Lees meer…

Wijnen