Bourgogne Pinot Noir Côtes d'Auxerre

Ten zuiden van Auxerre - in de buurt van Saint-Bris en ook niet ver van Irancy - maakt Clotilde Davenne van 45 jaar oude stokken een heerlijke lichte rode wijn van Pinot Noir. Hij geurt naar cherises en framboosjes. In het jaar 2015 is ie door geconcentreerde vruchtzetting extra goed geslaagd, waardoor Clotilde buiten haar boekje is gegaan en zowaar de wijn iets van hout heeft meegegeven. Zeer elegant, echt bourgogne karakter en prachtig fruitig voor een zeer betaalbare prijs. Heerlijke zomerwijn om ook lichtgekoeld te drinken - bijvoorbeeld voor wie liever lichtrood drinkt dan rosé.

In Perswijn 3 2012 scoorde deze wijn hoog als zomerwijn: ****(*) “zacht fruit, kersen en aardbeien, fijne zuren en tannines, soepel, heerlijk pinot noir”. In deze prijsklasse zijn zulke heerlijke Bourgogne Pinot Noirs erg zeldzaam.

Bourgogne Pinot Noir Côtes d'Auxerre
Producent Clotilde Davenne / Domaine Les Temps Perdus
Herkomst Frankrijk, Bourgogne
Jaar 2015
Druif Pinot Noir
Smaak Rood, soepel en licht
Biologisch In-conversie
Opvoeding rvs + barrique
Op dronk nu-2022
Prijs € 17,20
Voorraad Op voorraad

Over Clotilde Davenne / Domaine Les Temps Perdus

In Prehy, vlak bij Chablis, huist Clotilde Davenne van Domaine Les Temps Perdus. Zij werkte voorheen bij Jean Marc Brocard (vader van Stéphane), een grote wijnboer in Chablis als oenoloog. Zij bezat al langer een eigen domein maar sinds 2004 brengt ze haar eigen wijn op de markt. Lees meer…

Wijnen