Bourboulenc de Nega Saumas

Opvallende, 100% Bourboulenc uit de hogere binnenlanden van de Languedoc, bij de Terrasses de Larzac - maar mag niet als zodanig gebotteld worden, omdat het monocepage is. Vandaar dat Supply-Royer alle wijnen bottelt onder de IGP Mont Baudile. Deze Bouboulenc was de eerste wijn die ze maakten - en is rijk en mineraal, met verfijnde bitters. Bourgondische stijl, lange opvoeding op barriques waarvan een kleine deel, met malolactische vergisting. Beperkte productie, zeer bijzonder!

Bourboulenc de Nega Saumas
Producent Supply-Royer
Herkomst Frankrijk, Languedoc
Jaar 2019
Druif Bourboulenc
Smaak Wit, rijk en complex - rijp en vol
Biologisch Ja
Opvoeding barrique
Op dronk nu-2026+
Prijs € 0,00
Voorraad Niet op voorraad

Over Supply-Royer

Dit mini-domein (4 ha) geniet in kleine kring een ware cult-aanhang. Eric Supply komt oorspronkelijk uit de Languedoc, maar werkte meer dan 10 jaar voor Domaine Roulot (Meursault, Bourgogne). Met zijn vrouw Marie-Ange keerde hij terug in de Languedoc (omgeving Terasses du Larzac, niet ver van Mas Jullien) waar hij een prachtserie wijnen, met bourgondische eigenschappen: Monocepages, rijping op vat en een bourgondische stijl. Zijn eerste wijn - gemaakt in 2002 - was al zeer opvallend: een 100% Bourboulenc, van oude stokken, met een typisch bourgondische opvoeding: zo'n 1,5 jaar op barriques waarvan een deel nieuw. En net als in de Bourgogne gebruikelijk is rijpt de wijn op fijne lie en krijgt ie volledig malolactische vergisting.

De wijnen van Supply-Royer zijn uitgesproken bewaarwijnen en zeer finesserijk. De voorraad is net als de productie zeer beperkt - het domein maakt maar 5000 a 6000 flessen per jaar, verdeeld over 7 a 8 cuvees - dus vaak maar enkele honderden flessen per soort! Beperkte beschikbaar dus.

Wijnen